• 24 weken geleden door

 • 34 weken geleden door

 • 50 weken geleden door

 • 51 weken geleden door

  JCI Apeldoorn Sponsort Vrienden van Klimmendaal
  Bestuursleden Mireille Oonk en Arriën van de Scheur hebben op 6 december 2021 een Waardecheque van € 2.500,00 overhandigd aan voorzitter van de Vrienden Rien Schrijver.
  De bijdrage van de JCI Apeldoorn is specifiek bedoeld om het Akka mobiliteitsplatform te kunnen aanschaffen voor de locatie: Het Kroonpad in Apeldoorn.
  “Het Akka Smart mobiliteitsplatform stelt kinderen in staat om veilig en onafhankelijk rond hun huis en in hun eigen rolstoel of zitmeubelsysteem te bewegen. Het biedt ook de mogelijkheid verschillende bedieningsvormen uit te proberen en een opbouw te geven in het zelfstandig leren rijden. Door de beschikking van het AKKA Smart mobiliteitsplatform kan er een goede analyse van de mogelijkheden van het kind gemaakt worden, zodat daar een passend behandeladvies aan gekoppeld kan worden.” Vrienden Van Klimmendaal dankt JCI Apeldoorn De Vrienden van Klimmendaal ondersteunen uiteenlopende initiatieven en activiteiten voor revalidanten bij Klimmendaal steunt die niet uit het reguliere budget bekostigd kunnen worden.
  https://www.jciapeldoorn.nl/
  https://vriendenvank...mp;utm_campaign=
 • 82 weken geleden door

  Help jij ons ook?
  Aankleding wachtruimte voor kinderen
  Wachten kun je op een stoel in de gang. Wij zouden toch graag dit anders wensen voor de ouders met kinderen die wij bij ons ontvangen. De vrienden gaan zich inspannen om de gelden te verzamelen om deze wachtruimte kindvriendelijk te maken en tevens te voorzien van enkele leuke speelattributen. Help jij ons daarbij?
  U kunt ons ondersteunen door een bijdrage te storten via: http://ow.ly/tXni50Em3M8
  #vriendenvanklimmendaal
 • 86 weken geleden door

  Help jij ons ook?
  Aankleding wachtruimte voor kinderen
  Wachten kun je op een stoel in de gang. Wij zouden toch graag dit anders wensen voor de ouders met kinderen die wij bij ons ontvangen. De vrienden gaan zich inspannen om de gelden te verzamelen om deze wachtruimte kindvriendelijk te maken en tevens te voorzien van enkele leuke speelattributen. Help jij ons daarbij?
  U kunt ons ondersteunen door een bijdrage te storten via: http://ow.ly/tXni50Em3M8
  #vriendenvanklimmendaal
 • 99 weken geleden door

  Stichting Vrienden schenkt Beweegtuin!
  Onlangs werd de beweegtuin op locatie Heijenoordseweg officieel geopend. Fysiotherapeut Robert Bliek droomde al langer van meer buitensport- en beweegmogelijkheden voor patiënten. Behandelaars kunnen de toestellen inzetten tijdens hun behandeling. Robert: “Iedere patiënt die daarvoor openstaat kan gebruik maken van deze toestellen, je gebruikt vooral je eigen lichaamsgewicht als weerstand.”
  Stichting Vrienden
  Zo’n beweegtuin is een duur project, en past niet in de budgetten voor de reguliere zorg. Robert legde zijn ideeën daarom neer bij Stichting Vrienden van Klimmendaal. De Beweegtuin paste helemaal bij hun doelstellingen. Harry Vos, oud-revalidatiearts en bestuurslid van De Vrienden, geeft aan hoe belangrijk hij het vindt dat patiënten al vroeg in hun revalidatie worden gestimuleerd om te bewegen. “Als je al vroeg in de revalidatieperiode begint met sporten en bewegen leg je een basis, waardoor mensen ook daarna blijven bewegen. En dat is uitermate belangrijk, het houd je lichamelijk maar ook geestelijk fit.”
  Geld voor bijzondere projecten
  De Vrienden steunen projecten waar meerdere patiënten van Klimmendaal bij gebaat zijn” legt Rien Schrijver, voorzitter van De Vrienden uit. Zo schonken zij eerder onder andere een Racerunner en aankleding voor de wachtkamers van Kind en Jeugd Ook sponsoren zij het jaarlijkse G-judo toernooi. “Dit soort projecten passen niet in het reguliere zorgbudget, en kunnen dus alleen bestaan door donaties. De donateurs van De Vrienden zijn particulieren en bedrijven die Klimmendaal en de revalidanten een warm hart toedragen. De projecten maken een groot verschil voor de revalidanten.
  Meer weten over De Vrienden ook een bijdrage verlenen of in contact komen?
  Kijk dan op http://ow.ly/IJNj50CSYoQ
  #vriendenvanklimmendaalprojecten
 • 110 weken geleden door

  De stichting Vrienden van Klimmendaal heeft bij Klimmendaal Deventer een Silverfit Mile overhandigt.
  De Silverfit maakt de therapie leuker en dynamischer. Dit apparaat vergroot het plezier voor de individuele patiënt, maar ook voor de afdeling omdat andere patiënten ook mee kunnen kijken. Door het fietsen in hun eigen omgeving kunnen er herinneringen naar boven komen. Dit maakt de therapie leuker.
  Wilt u ons ook helpen door een bijdrage? Kijk op onze site voor de mogelijkheden: http://www.vriendenvanklimmendaal.nl
 • 123 weken geleden door

  Opening speelplek voor kinderen Klimmendaal Arnhem
  Ondanks de regen toch een feestelijke dag! Zojuist openden de Vriendenvanklimmendaal officieel de speelplek voor kinderen die bij Klimmendaal in Arnhem revalideren. Deze mooie speelplek bestaat uit speeltoestellen die al eerder door de Vrienden geschonken zijn, aangevuld met nieuwe schenkingen. Onder andere een mooie zandbak, een zandtafel en een nestschommel. Ook zorgden de Vrienden ervoor dat de speelplek er prachtig uitziet en dat kinderen er veilig kunnen spelen door de hekken, haagjes en een gietrubberen ondergrond.
  Regiomanager Dorien Stapelbroek: “Er is veel werk verzet voor herinrichting en kind vriendelijker maken van de speeltuin. Deze fijne speelplek is voor de kinderen uit de kliniek en voor de peutergroepen niet alleen heel leuk, maar ook heel belangrijk. Ze kunnen op een veilige plek ontspannen en de vaardigheden die ze tijdens de revalidatie leren spelenderwijs oefenen en toepassen.”
  Klimmendaal wil de Vrienden dan ook opnieuw bedanken omdat ze zich steeds opnieuw inzetten voor onze patiënten. Dat waarderen wij enorm.
  Meer weten over de Vrienden of de Vrienden steunen door middel van een donatie? Kijk op http://www.vriendenvanklimmendaal.nl/doneer
 • 134 weken geleden door

  We hebben een bloemetje ontvangen van de Vrienden van Klimmendaal.
  Hart onder de riem voor ons in deze vreemde tijd.
  Het boeketje is live te bewonderen bij de receptie.
  Arnhemseweg 11, Apeldoorn
 • 141 weken geleden door

  Wat doet de stichting Vrienden van Klimmendaal
  Vrienden van Klimmendaal is een stichting die uiteenlopende initiatieven en activiteiten voor revalidanten bij Klimmendaal steunt die niet uit het reguliere budget bekostigd kunnen worden. Wij zamelen geld in zodat we onze revalidanten dat beetje extra kunnen geven dat hun dag kleur geeft én hun revalidatietraject ondersteund. Wij ondersteunen met: De aanschaf van extra hulpmiddelen om het revalidatieproces te veraangenamen en/of te versnellen, te verbeteren.
  Wij ondersteunen extra onderzoek naar vernieuwing van therapeutische behandelingen
  Wij ondersteunen het veraangenamen van het verblijf bij Klimmendaal
  Wij ondersteunen initiatieven ter stimulering van therapeutische behandelingen.
  Wilt u ons helpen met een gift of een vaste bijdrage neem dan contact op via: vrienden@klimmendaal.nl
  #vriendenvanklimmendaal
 • 179 weken geleden door

  De heer Bruil (midden op foto) is één van de eerste revalidanten die voor zijn therapie de fiets gebruikt die de Stichting Vrienden van Klimmendaal heeft geschonken. Fysiotherapeut Margreet Nijland (links): ‘Deze fiets is heel geschikt om revalidanten weer te leren fietsen: het is een kleine fiets waardoor ze goed met hun voeten bij de grond kunnen, het op- en afstappen is makkelijk door de lage instap en hij heeft elektrische ondersteuning. We zijn erg blij dat we deze fiets kunnen inzetten tijdens de behandeling!’. Klimmendaal ontving de fiets officieel van bestuurslid Harry Vos (rechts) van de Stichting Vrienden van Klimmendaal.